Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Netvor v bambusu

Dr.Ahoj cestou na Hrad prošel bambusovým hájem jako nůž máslem až tu znenadání v Karlínském divadle narazil na Netvora, o kterém do té doby jenom slyšel a vyprávěl. Pochopitelně to s ním otřáslo, každý slušný člověk by se polekal.

Karlín ... Když se řekne Karlín, připomíná to Knížete Karla, který se s Obludou demokraticky ušpinil před 5 lety. Po 5 letech se opakuje situace - důstojný muž, aristokrat, elita národa proti  ... naprostému opaku.

Nu, jak se to vezme.

Po 5 letech jsme všichni starší, teoreticky o něco zkušenější, hodně jsme se zabývali Mynářem, Ovčáčkem, Čapím hnízdem, Babišem a jinou špínou.

Co se nezměnilo ? Inu, to, že se stále míří a střílí jen a pouze jedním směrem.Zeman je Zlo, a vše v jeho stínu je běloskvoucí Dobro.

Vše podstatné k volbě Hlavy Státu už bylo řečeno. Následuje tedy kopie článku starého x let ( Pankáč na Hradě - vyšlo  4.11.2014 - Karlovi k svátku) a úvod článku z 30. března 2017 Zase jeden nepoužitelný prezident (svátek měl tehdy Arnošt). 

Dnes má svátek Miloš.

Tak hodně štěstí, pane prezidente. A pozor na Putina ! 

Pankáč na Hradě

4. 11. 2014 / Michal Vimmer

Pan prezident mluví do rádia jako dlaždič a je mu jedno, co si o něm myslí slušní lidé této země. Hrůza a děs ! Neměli jsme si raději zvolit Karla?

Když se o Hrad po Klausovi ucházel Kníže, zvolili jeho imičmejkři (PR + spin doctors ) převlek pankáče (punker). Slovo punker se obvykle do češtiny překládá jako spratek, výtržník ... a jinými nadávkami. V 70. letech 20. století se "punk" uvedl jako móda, životní styl, póza, i hnutí - ideologie svého druhu. Synonymem směru byly výrazy "provokace", "nekonformita", "anarchie" a "chaos",v praxi okázalý nezájem o mínění druhých, rozuměj rodičů, učitelů a jiných nadřízených autorit, pohrdání kariérou i obyčejným životem "normálních" lidí pod hesly "nevím co chci, ale vím jak toho dosáhnout", či rovnou "žádná budoucnost" = NO FUTURE. Punk ve svém rodném království se do širšího povědomí dostal šokantním vystoupením jeho apoštolů,skupiny the Sex Pistols, když poprvé mluvili v televizi sprostě. Bývala kdysi doba, kdy nebylo myslitelné metat do éteru SHIT, FUCK, PISS atd.

Dávno tomu.

Kreativci kolem Knížete a TOP 09 tyto reklamní motivy podivuhodně přeložili pro naši dobu, přímou volbu a prostý lid do tajuplných příslibů "TRADICE + ODPOVĚDNOST + PROSPERITA" s mystickým dovětkem "VÍC NEŽ SI MYSLÍTE." Na mladé, vzdělané a dobře situované obyvatele větších měst, kteří zažili éru punku charkterizovanou konstatováním "punk is dead" (punk je mrtev) to udělalo dojem a volili nadšeně Knížete (náš punk je děd ...), takto blahosklonného přítele ruského "panka" (PUSSY RIOT) s fialovým chocholem na pleši do nejvyšší funkce ve státě.

Salonní přátelé a sympatizanti chaosu na Rusi narazili ovšem na realitu zaprděného, přestárlého, negramotného venkova pod vedením Zlomiloše z Vysočiny, který ... nám (vzdělaným, buržoazně založeným čtenářům<8i> LN, MFD, HN, Práva, Reflexu a Respektu) dělá mezinárodní ostudu.

Není pankáč jako pankáč.

Když zazní v rádiu ku...va ho..no k..nda p...ča z Lán, je to důvod k defenestraci.

Když stejná slůvka vypouští šlechtic s modrou krví, je jasné, že mluví ke svým podkoním jazykem, kterému rozumějí a je to tak vpořádku.

Ale ho...no!

Zlomiloš je nesporně velký provokatér, který se umí dostat do titulků a z titulní stránky prostě nesleze, ale také velký taktik, možná i stratég, který vždycky dobře ví, odkud vítr fouká.

Nesmiřitelný Zeman bojuje od začátku až do konce s USA proti mezinárodnímu terorismu, je nejvěrnějším spojencem Izraele na Západním Břehu i v Gaze, osobně dohlíží na vydání českých cestovatelek ztracených v Balučistánu, první kondoluje rodině studenta ubodaného ve Ždáru, posílá Hradní stráž dělat něco užitečného při záplavách ... zároveň poklonkuje lidové Číně a je to prý Putinův trojský kůň na Vltavě.

No a co ?

Zlomiloš prostě bojuje proti terorismu na všech frontách. Obdiv ctitelek pana Knížete si ale nezíská, ať dělá, co dělá, protože prostě není šlechta, žádná noblesa, ale nechutný ovar naložený v lihu.

Ovšem: Jak jinak, než podle skutků jejich poznáte je?

Reálně jeden je za 18 a druhý bez dvou za 20 ...VÍC NEŽ SI MYSLÍTE.

Zeptejte se v Tel Avivu.

Víte snad, kolik je v Izraeli Rusů (židů ruského původu, ruského jazyka ?)

Správná odpověď : VÍC NEŽ SI MYSLÍTE. ZDE

A máte snad něco proti Izraeli, vážení voliči Knížete Karla ?

Tak vidíte.

Zase jeden nepoužitelný prezident

30. 03. 2017 8:35:38

Stačí, aby na Hradě konečně zasedl slušný člověk (jako V. Havel) a bude všechno vpořádku. Tenhle myšlenkový bumerang se vrací spolehlivě jako Ivanovy klacky z Mrazíka, protože mediální kazatelna jinak neumí a Zeman je prostě fuj.

Slušnost nejsou žádné čáry, dá se naučit. Ne nadarmo měl zmíněný V. Havel na Hradě pana Špačka, který o etiketě vydal celý regál knih, takže o slušnosti hradního pána z let 1989-2003 nemůže být nejmenších pochyb.

Mimochodem, jedničky z chování míval pravděpodobně i žák Zeman.

Provozovat reálnou politiku je ale něco úplně jiného než "slušná práce. Politici jsou lidé jiného druhu než všichni ostatní obyčejní lidé, tak asi proto politiku nemůže dělat každý.

Lhát, krást, podvádět, zrazovat, posílat lidi na smrt a vůbec dělat spoustu nehezkých věcí, a být při tom milován národem a následován demokratickou většinou lidu - to se musí umět.

Na to musí člověk nějak vypadat ( třebas příšerně, ale hlavně tak, aby si vás nespletli) , mít přehled o světě, historii, životní zkušenosti, znát lidi ne jen z knížek, mít hroší náturu, dobré trávení, tlupu oddaných poskoků a taky dost peněz od všelijakých sponzorů a pak ještě řadu drobností, které prostě každý doma nenajde.  size="12pt"http://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=566082

Teď se nám tedy nabízí pan prezident Drahoš.

To má být politik ?

P.S. Na téma "slušných pánů" v české politice jsem napsal před 7 lety tohle :

https://legacy.blisty.cz/art/55366.html

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 25.1.2018 8:48 | karma článku: 25,70 | přečteno: 930x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32 | Přečteno: 1537x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 814x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

Redaktor se ptá Rakušana: Pane ministře, jak je to s těmi kvótami a povinnou solidaritou ? Rakušan: Nesmysl, nic takového jsme neschválili ! Vildumetzová: Rakušan lže ! Rakušan : Vildumetzová lže ! Redaktor : Děkuji. Není zač.

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96 | Přečteno: 1530x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Náš československý problém

Nevýznamných a bezvýznamných států je plné OSN. Zuří tuhý boj banánových republik o místo na slunci a přízeň mocných. Proč prohra našich favoritů v posledních slovenských volbách znamená tak těžkou ránu české politické kamarile?

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11 | Přečteno: 1046x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

Je to smutné. Zlý medvěd zase vyhrál pralesní volby a bude v tom houští kralovat, dokud neumře. Zvířátka jsou holt zvířátka, jiného medvěda ani neznají, ani netuší, co to ty volby vlastně jsou a když se řekne medvěd, ozvěna je Pu!

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1012x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik