Michal Vimmer

Velká americká lež končí

9. 11. 2016 8:08:49
Babička měla velké oči, velké uši a pěkné tesáky, a chtěla chodit do práce tam co dědeček, než šel před 15 lety do důchodu. Všichni nám tvrdili, že je to ta nejlepší babička všech dob. Sice trochu stůně, ale ještě všem ukáže !

No, asi už neukáže.

Takže místo ohňostroje se města potáhnou černým flórem, v rádiu budou hrát od rána do večera smuteční pochody a pohřební písně a mluvící hlavy v televizi se budou tvářit ztrápeně a ronit slzy. Babička nám sice neumřela, ale když babička nedostala ten lék na všechny nemoci, co se jmenuje moc, tak teď si to všichni vypijeme !

Když už se od dneška nedá lhát tak jako celé roky doteď, bude všechno jinak, bude zle.

Budeme poslouchat, že za to může ten zlý myslivec, co babičce (líbivý výraz pro starou vlčici, jinak také čarodějnici) rozpáral břicho a na světlo boží se vyvalilo hodně špíny, co tam byla tak pěkně schovaná, protože se o ní ani nemluvilo : chudoba, heroin, kriminalita, korupce, války, dluhy a moře lží.

Tvrdili nám, že myslivec je zlosyn, který za žádnou cenu nesmí vkročit do Bílé chaloupky na kopečku, protože v lese mluví sprostě, střílí veverky a srnky a nemá zkušenosti s pletením, vařením, uklízením a panováním. A jestli teď bude králem, čeká nás konec světa ...

Tak jinak: Trump není problém.

Trump vítězí, protože Amerika má problém a už to prostě takhle, jenom lhát a lhát a lhát, nejde dál.

Ví bůh, co Trump dokáže proti všem lhářům, kterým se lhát vyplácelo, jimž se tak líbily pohádky o 11. září, zlém Putinovi, fajn černouškovi z chaloupky strýčka Billa a jeho hodné babičce, která by na stará kolena chtěla být královnou.

Jenže když je lží a špíny moc, a drahý král je za všechny prachy nahý, musí se začít nějak jinak.

Na Leninovu pohádku o tom, že "socialismus je když ... stát může řídit každá kuchařka" teď není tedy v Americe nálada. Kéž by nám to došlo, než bude pozdě.

Autor: Michal Vimmer | karma: 41.74 | přečteno: 2987 ×
Poslední články autora