Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji zdejším nespokojeným koblihářům následující postup. Vyhrabejte na pětikoalici nějaké svinstvo nebo špínu a urychleně to odneste agentu Burešovi. Ten už bude vědět co s tím. Musí to mít ale pořádný grády. Já sám jsem s vládou spokojený a zdravím pana Kandu.

6 7
možnosti

Nemyslím si, že jsou nespokojeni pouze kobliháři.

Ani že by byl účinný vámi navrhovaný postup. Aféry už byly a nic to neznamenalo.

Pokud jste akcionář ˇCEZu nebo jiného distributora nebo překupníka energií, chápu, že jste s vládou spokojený.

Jinak by to předpokládalo rozvinutou masochistickou vlohu.

Být spokojený s tím, jak vláda pozdě a nedostatečně řeší drahotu a inflaci.

3 0
možnosti

Dobře jste ten aktuální marast popsal. Situace a otrávenost lidí politikou ale současně dospěla do stavu, kdy je úplně jedno co kam který politik poponese, přesměruje a prolobuje. A Babiš jako jediná alternativa, k mé rozmrzelosti, také neznamená nějakou systémovou výhru. Neštěstí lidí v blízké válce se coby zástěra hodí v politice skoro všem.

Nicméně i zítra vyjde slunce a věřím, že se něco stane. Už to pode mnou avizuje ctěný jmenovec. Jen jsou všude i tací jako kousek níže Antonín, kteří jediný problém vidí v ceně benzínu. Z vašeho článku pochopili jedno velké NIC.

4 4
možnosti

Je to přispěvatel Antonín T. ;-)

0 0
možnosti

Za 2 měsíce bude situace mnohem zralejší, než teď.

;-(

3 1
možnosti

Ne každá změna bývá k lepšímu, ale tento sešup do dob reálného socialismu je tak nebývale rychlý, že po radikální změně volá.

3 0
možnosti

Nechce.

Afér už bylo několik a vládnoucím politikům je to jedno (jen co si vzpomínám: Farský, Polčák, Hlubuček).

6 0
možnosti

A to ještě nevíte, kolik se toho drží pod pokličkou !

;-)

0 0
možnosti

A co si tak jako slibuješ od pádu vlády? Že bude benzín za dvacku, plyn za deset a za odběr elektriky ti budou ještě doplácet??

14 2
možnosti

a ty si od pádu jiné vlády slibuješ co ?

3 1
možnosti

Vite pane Michale Vimmere, napsal jste to dobre. Jestli to "neprdne v bedne" 9ti clenum koalice, mame Fialovu skupinu dalsi 3 roky. A take i pres tento neprekonatelny krok, vysledek neni k lepsimu konci politiky. Ten minuli premier by se mohl vratit.

Pri zamysleni nad moznostmi, je zde jedna velmi vzdalena a v hlavach politickych expertu na strankach iDnes, neuskutecnitelna pitomost, zmenit celou skladbu politickeho vededeni statu.

Mit system, kdy silny jedinec (a ne strana) vyhraje volby (stejna volba jako prezidenska) a ten pri sestaveni sve pomocne skupiny (sestaveni vlady) s odsouhlasenim celeho Senatu kazdeho clena teto skupiny a je zde sila jedince na ukazku sveho umeni vest republiku.

Ale....a zde je nutnost mit ochranu pred zneuziti teto moci tim zvolenym premierem. Odebrani statnich penez je ta nejmocnejsi ochrana. Dat je do rukou financni skupine ve Snemovne a na pozadani premiera, pro financovani vlady a jeho projektu, Snemovna a potom Senat rozhodnou jestli ano nebo ne, uvolni zadane penize. Kontrola pri pouziti techto penez jen na zadany projekt je dalsi krok omezeni sily premiera.

Snad ten cely system bude muset mit i silu odvolani zvoleneho premiera. Duvody MUSI byt specifikovany a proces musi byt v Ustave.

To jsou kroky, ktere by ukazovaly uzasnou organizaci statu. Tento system je proti sestavovani koalicni skupiny z nekolika ideologicky opozicnich stran. Je treba si vsimnout houzevnatost clenu koalicnich stran se udrzet ve vlade jen pro tepla mista s bohatou odmenou. Minula koalice mela dva podporovatele toho mocnejsiho clena. Vladla cele ctyri roky, protoze ti podporovatele vedeli, co se stane v dalsi volbe. A to se skutecne stalo. Nedostali se ani do Snemovny.

Dnesni koalice je na tom stejne. Neverim, ze tech devet clenu se behem ctyr let najde. Snad jen revoluce (neco podobneho jako v Nemecku) by mohla byt tou silou, rozehnat tuto vladu.

Nechci revoluci. Stejne jako pan Kanda, ja tu nasi vladu stale obhajuji.

1 1
možnosti

Nevíte už ani co píšete !

;-(

0 0
možnosti

Tato vláda je dost silná a já jsem s ní spokojen.

Nespokojenci se s ní musí smířit. Stejně jako jsme se my museli spokojit v minulém období s Babišem.

25 6
možnosti

Polemizoval bych s výrazem silná vláda. Má silný mandát to ano - ale silná vláda to není. Silná vláda by to byla v případě, že by jejími členy byly morálně silné a odborně zdatné osobnosti. Pravý opak zjevů jako pan Rakušan a M.P.A. A smířit se je výraz rezignace. Nemusí se s touto vládou smířit nikdo, musí ji ale - pokud je demokrat - tolerovat. A pokud nesouhlasí a odmítá se smířit má právo "kout pikle".

4 2
možnosti

A co oposmlouva vzor Praha?

1 1
možnosti

Za tři roky bude oposmlouva na stole. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik