Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J98a93n 80H29y59n39e48k

10. 10. 2018 9:54

Ono je to prosté. Kdy by volil pana Drahoše, Fišera a Hilšera mimo Prahu? Asi málo kdo. Takže je tu vidět omezenost pražských voličů. Jejich názor jim neberu a už jejich výběr také ne. Jenom je vidět, jak neblaze působí dané prostředí velkoměsta ovlivněné daným prostředím a vlastně i povýšeností nad ostatními a to ze všech hledisek. Obecně volby ukázaly stav společnosti, roztříštěnost, rozporuplnost. Bohužel k tomu je dovedla politika i stav společnosti za uplynulých cirka 30 let od revoluce, či převratu.

0 2
možnosti
LB

Ale houby! Každá metropole se liší od zbytku země a je jedno, jestli jde o Londýn, Prahu, New York nebo Moskvu. Mj. je to tím, že v metropoli je velká koncentrace vzdělaných lidí, jsou tu univerzity, celostátní instituce, kulturní zařízení, žijí tu i cizinci, a také životní styl velkoměsta je jiný, než v malé obci někde v pohraničí.

Samozřejmě, že jinak vnímá svět člověk, který je zvyklý cestovat a jinak ten, který nevytáhl paty za humna rodné vísky. (A když už je vytáhl, tak se do ní většinou nevrátil.) Bylo tomu tak i před rokem 1989, jen ze známých důvodů se to neodráželo na výsledku voleb. Praha není lepší ani horší, než zbytek země, je jen jiná!

Nechápu, kde se ve vás, pane Hynku, bere to nebetyčné sebevědomí, s nímž si dovolíte označovat pražské voliče za omezené, jen proto, že mají jiné voličské preference, než vy.

A koho volilo to osvícené voličstvo vašeho typu? SPD nebo KSČM?

2 0
možnosti
PK

To jste vyprodukoval fakt kvalitně a srozumitelně R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,39
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik