Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, jak uvádí Margaret Thatcherová "Lidé mají nároky příliš na mysli bez závazků." Liberálně levicová chasa bude vždy rozdělovat lidi. To je ta jejich morální rovnost.

0 0
možnosti
Foto

Ono záleží na tom, jak je společnost rozdělena. Tedy o směr dělicí čáry. V liberálním kapitalismu je to jasné, čára jde vodorovně a odděluje vrstvu bohatých a chudých, neboť vrstvy jsou vždy vodorovné, viz makový koláč.

U nás jde dělicí čára svisle bez ohledu na nějaké vrstvy, a dělí společnost na půlku levou a pravou. Přičemž většina normálních občanů je jaksi uprostřed.

2 0
možnosti

J46a79n 25R80á90ž

9. 1. 2018 18:23

Smělý dotaz: Kdo tvoří tu pravou a kdo tu levou půlku společnosti?

0 0
možnosti

To, co jste napsal, vypadá na první pohled logicky, ale ve skutečnosti je to nesmysl. Chytil jste se tvrzení, že Zeman rozděluje společnost, a proti tomu jste postavil tezi, že po jednotné společnosti volají jen totalitní režimy. Nejde ale o to, aby všichni členové určité společnosti měli stejné zájmy, nýbrž o to, aby nebyli záměrně jednotliví lidé a určité skupiny rozeštváváni proti sobě, což právě dělá Miloš Zeman.

Ten citát Margaret Thatcherové interpretujete velice účelově. Ona sice řekla, že nic takového jako společnost neexistuje, ale z toho úhlu pohledu, že společnost tvoří jednotliví lidé, kteří se musejí starat především sami o sebe, pak o své sousedy a že v zásadě nelze házet své problémy na společnost a že nelze řešit jakési problémy coby celospolečenské, protože jednotliví lidé mají různé zájmy. V tom smyslu společnost skutečně neexistuje.

Avšak lidé žijící v určitém státě společnost jistě tvoří, země má přece pravidla, zákony a určité společné zájmy, například na bezpečnosti, na zákonnosti, na celkové prosperitě, na dobrých podmínkách pro podnikání, pro práci i pro život, na fungující zdravotní péči, dopravě atd. atd. A prezident je od toho, aby tyto společné zájmy reprezentoval vůči zahraničí i vůči lidem v zemi, a nikoli od toho, aby stavěl jedny proti druhým. Tak je míněno, že Zeman rozděluje společnost.

2 0
možnosti
Foto

Autor má pravdu v tom, že se společnost sjednotit nedá. Lidé mají své názory a představy a prezidenští kandidáti jsou jen zástupci různých názorových skupin. Bez ohledu na to, kdo bude zvolen, názorová různorodost společnosti se nezmění a zastánci hodnot Zemana se nikdy neztotožní s tzv. kavárnou. Jediné čemu věřím je to, že by jiný prezident než Zeman (s výjimkou Topolánka) oponenty zbytečně neprovokoval. To ale také není málo.

0 0
možnosti

Zažil jsem demokracii ve státech a není to příliš odlišné od toho co je v UK......no sláva vítězi a čest poraženýmR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik