Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^všechno se opakuje-jen pokaždé trochu jinak hlavně kulisy a lidé se měníR^

1 0
možnosti
JL

Bolševická revoluce se stala, protože pro ni byly vhodné podmínky - Rusové už byli tak naštvaní na cara, že ho byli ochotní svrhnout, byli ochotní podpořit kohkoliv, kdo jim slíbil chleba a půdu. Kdyby neposlali Němci údajně do Ruska - v zapečetném vagonu, dostal by se tam jinak, on byl dost vytrvalý. A revoluce mohla být i bez něj - byli tam přece Trockij a Stalin.

0 0
možnosti
JL

Zkuste si overit co jste napsal. Lenin nade vsi pochybnost dojel do Ruska v zapecetenem vagonu a ten vagon musel projet celym Nemeckem az Baltskemu mori, pres neho trajektem , vlakem pres Svedsko nez se dostal do Finska, tehdy provincie ruskeho imperia. Kdo to asi zorganizoval? Nemcum se to bezesporu hodilo. Dale Trocky v te dobe v Rusku nebyl a Stalin jeste nemel dostatecny vliv aby mohl revoluci zorganizovat. Revoluce v Rusku probehla uz v unoru, car uz predtim abdikoval.

Leninuv puc spachany 7.11.1917 byla ve skutecnosti kontrarevoluce. Tak to nazyva A. Kerenskij, tehdy predseda legalne zvolene vlady vysle ze svobodnych voleb v lete 1917. Bolsevici tehdy ziskali 22% hlasu, do koalice s nimi nikdo nesel, absolutni moc mohli ziskat proto jedine nasilim a tim byla tak zvana rijnova revoluce.

1 0
možnosti
KB

K60a87r42e31l 77B70o43k

8. 11. 2017 9:09

Pokud byste nastudoval historii začátku a průběhu I. světové války, tak byste tento blog nenapsal.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale ti lidé jsou placeni za určitou interpretaci historie. Pokud by ji interpretovali jinak, nikdo by jim nedal ani pětník a co víc, z televize by je rovnou vykopli.

2 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,42
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik