Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J56o39s30e19f 72P41o73t53r

29. 5. 2015 1:21

Přesné výsledky dávají jen exaktní vědy, fyzika, chemie, matematika. Většina lidských fyzických vlastností se dá matematicky popsat, dokonce i velikost lidského mozku sleduje Gaussovu křivku, ovšem úplně jiná situace je s výstupy mozku, všechny společenské vědy, včetně psychologie a psychiatrie jsou jen popisné, snaží se pochopit mozek, který sám se skládá z asi 80 miliard mozkových buněk a trilionů synopsí - spojnic buněk - jeden lidský mozek má víc spojení než počet hvězd ve vesmíru.

Jediným trochu pravdě se přibližujícím popisem výstupů mozku je umění, literatura, malířství, hudba ....

Je paradoxní, že činnost mozku, myšlení,  se považuje za funkci hmoty.

0 0
možnosti

Mám za to, že pokud se někdo dopustí zločinu a je mu místo vězení uznána psychiatrická léčba, měl by si trest odsedět, až se uzdraví, jen aby se poučil jako každý "zdraví" člověk. Co si o tomto myslíte vy?

- Pokud by tomu tak totiž bylo, ta ženská by ve škole neubodala toho kluka. Chlápek by před pár měsíci nezastřelil souseda...Prostě by za poslední rok umřelo mnohem méně lidí.

1 0
možnosti

Čtu si právě dějiny psychoanalýzy a zjistil jsem, že psychiatři si myslí, že psychiatrie je věda - na rozdíl od psychoanalýzy - už asi 100 let! Zajímalo by mě, co je vědeckého na tom, že psychiatr pustí duševně nemocného člověka, který je nebezpečný a vyhrožuje lidem, na svobodu a on brzy na to opravdu někoho zavraždí. Letos se objevily v médiích minimálně dva takové případy. Ano, může se to stát, ale proč se potom psychiatrie považuje za vědu? Je vůbec možné rozumět lidské duši, resp. psychice, když to nedokáží po 100 letech ani tzv. odborníci, vědci - psychiatři? Je možné ji vědecky zkoumat a ovlivňovat? Lze o tom s úspěchem pochybovat.

0 0
možnosti

Vynikající.

Je to z mého laického pohledu srozumitelný popis současného stavu.

Jak dál? Co by se mělo změnit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik