Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lehni ! Sedni ! Marš do boudy ! Jak dlouho ještě ?

Cílená likvidace střední třídy, zbytečná a nesmyslná opatření, beznaděj, zmar, vztek, zoufalství a výsměch na jedné straně. A na druhé ? Vynález Psa, cvičení podle Psa, prodlužování Psa, další stupně Psa, přísnost a kličkování.   

Čekalo se na nového ministra, na číslo R, na výbuch jaderné elektrárny, na vánoce, na psa, na čtyřku, na vakcínu. Kromě výbuchu Temelína a Dukovan už tady všechno bylo a čeká se dál. Je zavřeno a čeká se. Na co ještě ?

Na jarní prázdniny ?

Proč ?

Aby diktatura epidemiomloků nebyla tak krutá a nezapomněli jsme docela, že od Listopadu tady máme demokracii a svobodu slova, pluralitu názorů, občas se kromě oficiální verze povídání o pandemii a nutných, správných a nevyhnutelných opatřeních vlády objeví ve veletoku informací i nějaká, co tak nějak nesedí a pak to chvíli vypadá, že tady něco nehraje.

Vzorem pro všechny by měly být Plukovníkovy přeřeky a prořeknutí - to jak kdysi prohlašoval, že roušky jsou nesmysl, že se to tady zavře na dva roky (aha, měl pravdu !), že nejlíp by bylo se promořit, pak že už s vládou nechce mít nic společného, aby se na podzim vrátil jako ministr, sliboval lokdaun na 14 dní (do toho výbuchu) a ministroval měsíc, než si zašel do zavřené kapituly posedět s kamarády, atd. atd. Pan plukovník je velmi inteligentní, šachový přeborník, ví, že nic není staršího než včerejší noviny, takže není problém, aby každý den říkal neco jiného, a přesto byl považován za nenahraditelného experta, protože Nikdo jiný tomu tady nerozumí.

Bodejť by tomu někdo rozuměl !

Snaha byla, ale už je to moc dlouhé. Těch nesrovnalostí, lží a protimluvů je už příliš. Čtenáři novin mezi řádky již vědí, že vládní kynologie aneb kult Psa žádnou logiku nemá. Tedy aspoň pokud by ještě někdo chtěl věřit tomu, že Vše se děje v zájmu nás všech, lékařů, sestřiček a obyvatel  a zaměstnanců domovů důchodců zvláště. 

Landa tomu nevěří, Ledecký tomu nevěří, Klaus tomu nevěří, šéf stomatologické komory Šmucler tomu nevěří, rektor Zima tomu nevěří, profesor Beran, větší vědec než Flégr s Prymulou dohromady, tomu taky nevěří. Těch chytrých lidí, co už toho mají tak akorát dost je nějak čím dál víc.

Zdeněk Hostomský, ředitel Ústavu organické chemie a biochemie v Právu v prosinci 2020 na otázku Jak nahlížíte na šíření konspiračních teorií, že vakcína je způsob jakým čipovat lidi´nebo že očkování má snížit populaci lidstva?

Je to ujeté až úsměvné, ale není to nelogické. Vlády a média z koronaviru udělaly výjimečnou infekci a smrtelný virus, který ohrožuje lidskou civilizaci. Označuje se to jako politika strachu. Politici si s velkým gustem zvykli zasahovat do života lidí, nařizovat a zakazovat a pak zase něco milosrdně povolit. Mně to připadá jako přehnaná panika a ty konspirační teorie vnímám jako reakci na tento neutěšený stav.

A teď přijde Tlustý (dříve prominentní politik ODS)  s tím, že 

...Náhrady škod za opatření, která dělají, neposkytují záměrně. Opravdu chtějí zlikvidovat část střední třídy. Astronomické dluhy, které vytvářejí, jsou určené pro ně a jejich kamarády, aby si mohli koupit majetek těch zkrachovalých. Pod hlavičkou epidemie probíhá třídní boj. Likvidace jedněch a nabývání majetku do rukou těch, co to řídí. ... Používají starou známou osvědčenou strategii. Straší lidi, chtějí dosáhnout, aby jim lidé v hrůze fandili. Důležitá okolnost je, že všechny, kteří kritizují, obviňují, že nemají úctu k nemocným, že jsou bezohlední, lhostejní k umírajícím. Taková sprostota! Způsob, jak ovládat dav. My, kritici, přeci nepopíráme vážnost nemoci, hluboce si vážíme zdravotníků, kteří situaci skutečně zachraňují – ale kvůli tomu nemůžeme přehlížet zločinnou aktivitu těch, co to řídí. To jsou dvě různé věci." https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ohromujici-dedukce-Tlusteho-Kalouskovi-na-99-99-procent-nejde-o-Hrad-A-koronakrize-Nechtel-jsem-tomu-verit-ale-reknu-vam-to-651494

A lékař Pollert, ten co, prodal medaile, tvrdí, že problém není, problém bude, až " ...Až bude 15 tisíc mrtvých mezi zdravými lidmi v produktivním věku, tak to bude velmi alarmující, protože tím nám virus řekne, že může zabít úplně každého kdykoli a jak se mu zamane, nejen ty oslabené. To by byl velký problém, ale ten zatím není. Zatím to odnášejí lidé, které jsme si moderní medicinou „vytvořili“, což je blbý výraz, ale je to tak. Před mnoha lety člověk dostal infarkt, umřel na něj a nedožil se rakoviny. Teď se rakoviny dožije."

Když poslouchám vaše vysvětlení, tak si říkám, zda jsou mnohá ta proticovidová opatření vůbec opodstatněná. Mají podle vás smysl?

Myslím, že nemají. Už jsem na to před chvilkou poukazoval, že nám zavedená opatření staré lidi trošku předpřipravila tím, že se opravdu zpozdily kontroly v ordinacích, že si těch starých lidí a jejich obtíží nevšimli, jak jejich lékaři, tak jejich příbuzní. A sami ti lidé zůstali v dobré víře doma, místo aby šli na vyšetření. Navíc se ještě přidusili těmi rouškami. Už slyším ty rozhořčené reakce, ale ono to tak skutečně může být. Nemyslím, že by se přímo udusili, ale staří lidé nemají čistící mechanismus dýchacích cest takový jako mladí, takže ta rouška jim nedělala úplně dobře.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Lekar-Umiraji-lide-ktere-medicina-vytvorila-Az-zemre-15-tisic-mladych-zdravych-lidi-bude-zle-Konec-strachu-zde-je-pravda-651724?fbclid=IwAR3KVuVKH35HcjwtcEsQ--wGIGM5dgeuBV_w9ukPxeAQZI6Spoku0Uc4tB4

Jak dlouho ještě budeme poslouchat Psa?

Panáčkovat, dávat pac, aportovat, čekat na cukříček ?

Lehni ? Sedni ? Marš do boudy ?

 

Autor: Michal Vimmer | středa 27.1.2021 11:02 | karma článku: 32,77 | přečteno: 1061x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32 | Přečteno: 1515x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 810x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

Redaktor se ptá Rakušana: Pane ministře, jak je to s těmi kvótami a povinnou solidaritou ? Rakušan: Nesmysl, nic takového jsme neschválili ! Vildumetzová: Rakušan lže ! Rakušan : Vildumetzová lže ! Redaktor : Děkuji. Není zač.

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96 | Přečteno: 1529x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Náš československý problém

Nevýznamných a bezvýznamných států je plné OSN. Zuří tuhý boj banánových republik o místo na slunci a přízeň mocných. Proč prohra našich favoritů v posledních slovenských volbách znamená tak těžkou ránu české politické kamarile?

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11 | Přečteno: 1046x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

Je to smutné. Zlý medvěd zase vyhrál pralesní volby a bude v tom houští kralovat, dokud neumře. Zvířátka jsou holt zvířátka, jiného medvěda ani neznají, ani netuší, co to ty volby vlastně jsou a když se řekne medvěd, ozvěna je Pu!

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Do Sněmovny by se v březnu dostalo pět stran. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Aktualizujeme Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík s pomocí pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA, stačí už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik