Zdroje tu jsou, tak hrrr na ně !

1. 03. 2019 10:40:53
Naše česká SD se potácí od desíti k pěti a otázka, kam níž ? visí ve vzduchu nad Hradcem Králové. Nejsou voliči, nejsou fondy, a jak volby stíhají volby, prohra střídá porážku. Jakýpak asi vymyslí důvod, aby je někdo volil?

Telemost ze Špidlova Mlýna, zakončený nadějným heslem "ROPa tu je!" startuje právě dnes v Hararadci v modlitebně Na Střelnici sjezd naší Saudské demokracie, krátce SD.

Co můžeme od rokování našich přátel islandského státu očekávat? Projde legalizace alkoholu ?

Na úvod se ujímá slova šejch Hamamáček :

"Přátelé ! Když jsem karavanu SD přebíral, bylo to težké. Šejch Sobotka byl po vyčerpávajícím boji se zákeřným Alibabišem zahnán hluboko do moravské pouště a naše výsledky ve volbách byly na magických 7 procentech. Naše SD byla nejednotná, na karavanu poštěkával z jihu Zimulah, ze severu El Foldynah. Zrádců bych mohl jmenovat řadu, všichni je znáte. Škromachrum, Hahašek ... Bohužel, ani sebevražedný atantátník El Zoorálek už není mezi námi, výbuch jeho bonboniéry byl příliš silný. Ale já se ptám, soudruzi : Je to škoda ? Není, kamarádi ! Dnes máme krásných 4.5 procenta a hlavně, strana je jednotná !"

(Bouřlivý potlesk v sále, výkřiky "A-h je velký !" a "Hamamáček jeho prorok !")

Je zahájena diskuse a u východu ze sálu rychle nastává tlačenice. Ruchové mikrofóny lapají z horkého vzduchu naléhavé otázky a faktické poznámky: "Kde je tady mekáč ? Žízeň ! Vedro ! Písek do očí ne !"

Odpoledne jde do tuhého. Davy rozjařených s. demokratů se vracejí z restaurace Oáza. Po jednohlasné volbě předsedy (Hamamáček) se u pultíku střídají budoucí místopředsedové.

První brojí El Dolinek "Soudružky, přátelé a hermafroditi ! Čeká nás celý seriál voleb. Již brzo do Hujerparlamentu ! Jak víte, bez EU dotací jsme ztracení ! ROPa dojde! Když nebudeme mít svoje bojovníky v Istambruselu a v Hidžázburku, jsme v pr... ! Alibabiš bere všechno ! Boj s ANOnymy je beznadějný. Vysál naše voliče a jiné nemáme. Co dělat, kamarádi ? Co dál ?"

Abu Birke: "Muezíni a meluzíny. Docházejí nám dotace. Pokladna je prázdná. Ali Altner a jeho banda nám ukradli Ledový dům. Není, kde se zchladit. Globální oteplování hrozí. Co s tím?"

K pultíku se odkudsi prodral El Foldynah: "A co problémy obyčejnýho člověka? Vedro? Žízeň ? Plíseń a štěnice? Exekuce?"

(Šum v sále, nespokojené dupání a smrkání.)

Abu Bonderka to nemůže poslouchat: "Přátelstvo ! Takhle ne ! Odkaz velikého El Sobotky nám ukazuje cestu. Náš směr ? Liberální, vzdělaný, sebevědomý a mladý, mladý volič! Podívejte se na Ledovce. Ledovci ... měli kdysi nejspolehlivější elektorát. Volila je celá Saudská Morava. A dneska? Svíčkový báby došly, pošly. A mladí? Volí Emiráty !"

(Nespokojené výkřiky "Hanba!, Halal ! Kebab ! Vedro ! Žízeň ! ". Střelba v sále.)

K mikrofónu přistupuje hujeroposlanec Pocheche : "Moje heslo zní: 3D: Džihád, Dotace, Digitalizace. Jasný jako facka. My je z nory vykouříme!"

(Oslavné tance v sále, výkřiky "hurá!" , "smrt emirátům!" a skandování "Pocheche, pocheche, pocheche, pocheche !")

Nastupuje Hahamáček. "Myslím, přátelé a přítelkyně, milí hermafroditi, že náš program je jasný. ROPa bude. Voliči budou. Emiráti jdou do pr...e. Vítězství je naše ! "

(Ovace neberou konce.)

Poslankyně Valhalachová musí mít jako vždycky poslední slovo: "A co kvóty? Co práva žen? Co mnohoženství ? Ženská obřízka? Co večeře a čádor zdarma?"

Ale to by tu nesměla být ministryně Malaháčová : "Vážení šejkové, milé sestry. Náš program je jasný jako fata morgána nad jarní dunou. Legalizace alkoholu. Bez toho se mezi skutečně moderní islandské státy nemůžeme počítat. Nebojme se toho. Kde se pivo vaří, tam se dobře daří. Ve víně je pravda. Všechno se zdaní. Jak pravil na úvod velkovezír Špidla: ROPa tu je!"

(Jásot, dupání, střelba, euforie.)

Do sálu vstupuje Hradní stráž, Mynář, Ovčáček a prezident Zemun.

Stařec nad hrobem Saudské Demokracie se chápe mikrofónu a měří si sál nenávistným pohledem: "Vážení bývalí soudruzi, vážené bývalé soudružky. Jestli si myslíte, že občané od vás čekají islandský stát, tak to jste teda na omylu. Jestli si myslíte, že je někdo zvědavý na vaši Saudskou demokraci, tak to jste na secsakra velkém omylu. Nu, a jestli si myslíte, že si dáte místo turbanu pásku přes oko, naučíte se zapnout a vypnout počítač, a poteče ROPa - tak na to zapomeňte. Vaše studny jsou suché. Něco vám řeknu. Tady u Saudské se konala v roce 1866 slavná bitva. Jak jistě víte, válčili Prusové s Rakušany. Kdo tenkrát vyhrál? Nu, Prusové, a říká se že díky tomu, že měli lepší flinty. Dneska by se řeklo, že lepší technologii. Ty jejich pušky se daly rychleji nabíjet atd. Ale máme rok 2019. A kde jsou dneska Prusové? Kde je Rakouská říše? Vážení a milí saudští demokraté ... Technologie není všechno. Jak říkal Masaryk, myslet bolí. A komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Amen."

( Mručení a proklínání.)

Pozn. Bitva v roce 1866 nebyla u Saudské, ani u Sadské, ale u Sadové, a Peroutka asi nenapsal člának Hitler je gentleman, ale na tom nesejde. Ostatně všechny vystupující osoby jsou fiktivní a nemají s nikým ani náhodou nic společného.

Autor: Michal Vimmer | pátek 1.3.2019 10:40 | karma článku: 16.29 | přečteno: 508x

Další články blogera

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

Je to smutné. Zlý medvěd zase vyhrál pralesní volby a bude v tom houští kralovat, dokud neumře. Zvířátka jsou holt zvířátka, jiného medvěda ani neznají, ani netuší, co to ty volby vlastně jsou a když se řekne medvěd, ozvěna je Pu!

19.3.2024 v 15:21 | Karma článku: 26.09 | Přečteno: 949 | Diskuse

Michal Vimmer

Zaručený recept na vítězství

Úkol zvítězit na bojišti i když nejsou peníze, zbraně, munice ani motivace, se zdá náročný. Přes značnou obtížnost má řešení. Stačí vypnout TV, kde 2.světová pořád ještě neskončila a otevřít si poslední kapitoly skutečných dějin.

11.3.2024 v 12:29 | Karma článku: 32.31 | Přečteno: 1198 | Diskuse

Michal Vimmer

Naše opocená pravice

Těžko říct, kdy Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. naposled tvrdil, že řídí pravicovou vládu. Českému lidu je to jedno, zvykl si, že v únoru říká něco úplně jiného než včera. Ovšem jeho fialoví voliči věří, že oni volí pravici.

22.2.2024 v 8:50 | Karma článku: 30.52 | Přečteno: 912 | Diskuse

Michal Vimmer

Komu troubí traktor ?

Fialova vláda sice nestojí za nic, ale když ne oni, tak Babiš s Okamurou a to by bylo peklo ! : Neprůstřelný argument, který stačí k životu každému z XY% věrných. Jenže není to tak docela pravda. Od toho je tady Prezident PP aby

21.2.2024 v 10:49 | Karma článku: 30.98 | Přečteno: 1074 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 488 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1517 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 470 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 452 Celková karma 31.08 Průměrná čtenost 1140

autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...