Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zakázaný rok 18

"Osmičky" v české historii znamenaly převraty, puče, revoluce, zmatky, války, znárodnění a jiné neopakovatelné příležitosti k obohacení. Máme se na co těšit nebo se hrozit, jakou katastrofu nám národní loterie tentokrát vylosuje ?

Češi si zakládají na tom, že obsadili střed Evropy a protože donedávna byla Evropa středem světa, mají logicky pocit, že jsou něco extra. Zvlášť ti z nás, co nevládnou jiným jazykem než mateřským, nemohou tomuto dojmu uniknout. Vždyť Unás vlastně začala 30letá válka, Unás skončila 1. světová válka, kvůli nám začala 2., Unás spadla Želená opona, My jsme ukázali celému světu, jak funguje socialismus od Ledna do Srpna a když se převrátí 68 máte z toho 89, což je vlastně taky osmička, takže Sametová revoluce, Havel a vůbec.

Učitelům od základní školy až po střední to takhle funguje, rovněž v televizi a rozhlase je to zrovna tak.

Lidé, kteří čtou v jiných jazycích už si tak jistí významem Českých zemí pro svět být nemohou.

1.Rok 1968 byl nepochybně převratným letopočtem, ale ne pro to, že zrovna k nám přijely tanky. Tanky přijely i jinam a dřív, i později, takže smůla. Ale jinak setbu roku 1968 sklízíme právě teď: v podobě plodů vítězné antiautoritářské revoluce. Užíváme si postmoderního odmítnutí tradice, zahájení Dlouhého pochodu euroamerických maoistů, trockistů aj. menšinistů tzv. Nové levice k dobytí institucí.

2. Ve zkratce jde o to, že libovolná menšina ( = elita) nesmí být už v žádném případě utiskována, což je v demokracii (vláda většiny) čím dál větší problém.

3. Ve výsledku se totiž stává, že jedna menšina se nemá ráda nebo se utiskuje s jinou menšinou, takže jiná menšina musí rozhodnout, která menšina je zrovna v módě nebo jinak důležitější než druhá a preventivně se zakáže nenávist a vůbec se nesmí mluvit o jiných ošklivě.

4.Praktické ukázky: Do roku 1989 tady žila cikánská menšina, pak přišli Romové, ale dnes už tady asi nežijí, protože už o nich nění slyšet, maximálně v Letech u Písku. Přednost mají "uprchlíci" a migranti.

5. Jedním z výsledků demokratické revoluce roku 1918 byla sekularizace, odluka státu a (katolické) církve. Dnes je trendy "tolerance", tzn. volný rozvoj islámu a odstraňování křížů a ježíšků.

6. Postmoderní ženy mají od 60. let plnou kontrolu nad početím a zrušení manželského nevolnictví přineslo rozvoj rozvodovosti, resp. život na hromádce. Tématem 90.-00. let byl tedy boj proti ženské (islámské) obřízce, unisex záchody a svobodná volba (chirurgického a hormonálního) pohlaví. Dnes se  ženy (v rámci "tolerance" = boje proti sexismu, harrasmentu a nejnověji "metoo") po islámsku zahalují, segregují a separují. Gender ideál je neutrum - na pohlaví "onoho" individua žádným způsobem neupozorňovat, protože jeden dnes nikdy neví, co má zrovna před sebou. Jak se zachovat, a neurazit, nedotknout se, jak nebýt nařčen z nevhodného kontaktu a nebýt popotahován. I etiketa podle Špačka bude v této rychlé době málo platná. 

7. Konečně jsme u té české, mytické osmičky. Pozor na ní ! 8. (viz arabské číslování) písmeno (latinské) abecedy je písmeno H.  Když napíšete 18, lze to také číst jako AH (1. je A, 8. je H). Když napíšete 2x 8, je to HH, což může být sice nevinná značka Helly Hansen nebo taky Heil H.... a tady přestává legrace.

 

8. Číslo 18 Unás znamená např. věk úřední dospělosti, ale v mezinárodním kontextu je s ním problém, protože, ó hrůzo, skrývá iniciály netvora - AH ! Při současném pohybu od zásad římského práva k právu revolučnímu, kdy se rozhoduje podle pravidla "účel světí prostředky" se každému může přihodit, že bude zkoumáno, proč a v jaké souvislosti veřejně napsal číslo 18. Prací prášek Ariel 18 se v roce 14 kvůli prokleté 18ce stahoval z prodeje http://www.dailymail.co.uk/news/article-2624936/Aryan-automatic-Detergent-giant-caught-Nazi-row-Ariel-boxes-feature-secret-far-right-code-Germany.html

Řešení ? 

9. Islámský kalendář píše letos rok 1439.

Židovský 5778.

Nebo si dáme zase římský MMXVIII ?

Autor: Michal Vimmer | úterý 2.1.2018 11:45 | karma článku: 25,51 | přečteno: 1086x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32 | Přečteno: 1523x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 811x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

Redaktor se ptá Rakušana: Pane ministře, jak je to s těmi kvótami a povinnou solidaritou ? Rakušan: Nesmysl, nic takového jsme neschválili ! Vildumetzová: Rakušan lže ! Rakušan : Vildumetzová lže ! Redaktor : Děkuji. Není zač.

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96 | Přečteno: 1530x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Náš československý problém

Nevýznamných a bezvýznamných států je plné OSN. Zuří tuhý boj banánových republik o místo na slunci a přízeň mocných. Proč prohra našich favoritů v posledních slovenských volbách znamená tak těžkou ránu české politické kamarile?

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11 | Přečteno: 1046x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

Je to smutné. Zlý medvěd zase vyhrál pralesní volby a bude v tom houští kralovat, dokud neumře. Zvířátka jsou holt zvířátka, jiného medvěda ani neznají, ani netuší, co to ty volby vlastně jsou a když se řekne medvěd, ozvěna je Pu!

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik