Michal Vimmer

Válec Babiš a váleček Bohouš

5. 05. 2017 8:17:36
Svět chce být klamán, jak pravil klasik. Záhada, kdo koho si vzal do vlády, kdo tu vládu doopravdy řídí a proč má jeden 3-5x tolik procent, když jsou jden za 18 a druhý bez 2 za 20, má jednouduchou odpověď: lhát se musí umět.

Andy je prostě k sežrání, kdežto Bohouš je hodně špatná šmíra.

Našinec od politika nečeká zázraky ani hluboce morální profil. Falešný prorok Halík není spasitel, na kterého česká demokracie od Bílé Hory čekala. Filozofa na trůně už jsme tu měli, budiž Václavovi 3 urny lehké. Divák domácí, odkojený nekonečnými reprízami majora Zemana tak nějak tušil, že to s Chartou 77 nebylo úplně tak, jak vypráví Petr Uhl, Pavel Kohout a Petruška Šustrová. Takže když k nám ze Slovenska přišel bývalý komunista a opravdický agent Bureš dělat pořádek, dost lidem se ulevilo. Pochopili, že je po 25 letech od Převratu povoleno přestat se stydět, že jsme neválčili v 3. odboji.

Pohov !

Za Nečase se rozpoutal lítý boj proti korupci, organizovaný ze Zámoří tak šikovně, že se spravedlivým drsňákům kolem Kalouska s Knížetem vymknul z rukou, až je spláchnul docela.

A kolo dějin se otáčí dál.

Američtí soudruzi nám chtěli vnutit představu, že korupce je zlo, které do slušné společnosti nepatří.

Jenže - KORUPCE je to to pravé kouzlo demokracie. http://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=233617

Jinak řečeno - SPRAVEDLNOST ve skutečnosti vůbec není slepá, ale dost vybíravá krasavice.

Našinec zatím pochopil, že politiku jdou dělat lidi, kteří si chtějí pomáhat. Chtějí o věcech rozhodovat (což většina lidí nechce a neumí, proto jsou nekonečná referenda nesmysl, že, Okamuro), ale chtějí z toho taky něco mít. Našinec se snaživostí politiků počítá: a taky by z toho rád něco měl. Občas nějaký ten kilometr slušné dálnice, někdy dobré školství, tu a tam funkční zdravotnictví, veřejnou dopravu, bezpečí a tak.

A kdyby už nic jiného, chce se aspoň občas zasmát. Díky tomu máme Zemana, prezidenta.

Nechat se balamutit trapným, špatným hercem, to ale nebaví nikoho, Slávku.

Autor: Michal Vimmer | karma: 19.95 | přečteno: 681 ×
Poslední články autora