Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kladivo na přizpůsobivé

Český stát tento týden dvakrát vycenil zuby na přizpůsobivé rodiny : Soud schvaluje pronásledování rodičů - odpíračů očkování a ministerstvo brání domácí výuce druhého stupně. Proč?

Žijeme v režimu, jehož kazatelé a věrozvěsti horují pro "právo volby", "svobodu jednotlivce" a "toleranci." Asimilace (přizpůsobení se) je sprosté slovo. V módě je multikulturalita (segregace). Všechno jsou to hezká, kulatá slova, která ou příjemná na omak a celkem fajn.

Konkrétní aplikace ale drhne.

Bylo by moc príma, kdyby stát byl zárukou, že POVINNÁ základní školní výuka je hodnotnou přípravou na vyšší stupně vzdělávání. Kdyby se rodiče mohli spolehnout na to, že učitel je vzdělanější a zralejší člověk než jejich děti. Kdyby nemuseli kontrolovat, zda se ve škole nevtloukají žáčkům do hlav nesmysly a bludy. Kdyby bylo spolehnutí na to, že škola není jiné slovo pro zvěřinec, kde platí právo silnějšího a kde vládnou gangy, kdepak paní ředitelka s celou sborovnou!

Bohužel, kvalita školství U Nás upadá. To není jen obecný pocit, jsou na to výzkumy. Trend je sestupný a naivní naděje, že brzo dojde k zásadnímu obratu.

Co dělat? Čekat, až se „to“ zlepší? S dětmi to jaksi z podstaty nejde. Ztratíte generaci. Za dvacet let je prostě pozdě, z dítěte je člověk dospělý. Takže movití sociálně demokratičtí předáci ruku v ruce s kolegy napříč spektrem pochopitelně vybírají pro svoje ratolesti ty nejlepší školní ústavy - a platí. Do veřejných škol děti prominentů a elity národa nejdou.

Jinou možnost PŘIZPŮSOBENÍ se smutné situaci volí nemnozí sebevědomí rodiče, kteří mají prostředky, čas, inteligenci a vůli svoje děti vzdělávat doma – aspoň na základní úrovni.  viz http://www.domaciskola.cz/

Ambice dát sám svému dítěti vyšší odborné vzdělání může mít snad jen řemeslník, který chce potomkovi předat firmu, ale o to tady nejde. Když rodiče nevěří státu, že je schopen jejich dětem zaručit ani základní vzdělání, základ, od kterého se mají odrazit do samostatného života, a přitom od státu nic nechtějí, proč jim stát brání ? viz http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/domaci-vzdelavani-jen-pro-male-se-starsimi-detmi-ministr-chladek-nepocita-1082767

 V zájmu dětí ?

 Situace s povinným očkováním je v principu stejná. Malá, nepočetná skupina vesměs naprůměrně vzdělaných a nedůveřivých rodičů, které život naučil, že realita a reklama jsou sice slova na R, ale jinak velmi odlišné věci, se vzpěčuje nechat svoje děti očkovat. Někteří jen intuitivně, ale většinou mají pádné odborné argumenty. Je dost důkazů o tom, že některé druhy očkování jsou fakticky neúčinné, očkovací látky (směsi) nejsou dostatečně prověřené, někdy kontaminované škodlivými substancemi, množství obtížných i nebezpečných nežádoucích účinků může převážit nad potenciálním rizikem onemocnění, očkuje se zbytečně proti raritním nemocem, přístup ve vyspělých státech není jednotný atd. http://zdravi.e15.cz/denni-zpravy/z-domova/vzpoura-proti-ockovani-451152  Vzpurní rodiče odmítají čekat 20 let, až se ukáže, na čí straně byla pravda. Leč, stát zaštítěný odborným názorem vakcinologů očkovací schemata vynucuje. viz http://www.novinky.cz/domaci/336201-stiznost-rodicu-odmitajicich-ockovani-potomka-ustavni-soud-zamitl.html

V zájmu dětí ?

Nesporné je, že zastánci domácího základního vzdělávání i odpůrci povinného očkování jsou U Nás ve skutečnosti v naprosté menšině. Menšině, která principiálně nikoho neohrožuje – samozřejmě že ani svoje děti, tedy pokud jsou této minoritě přiznána základní občanská práva. Zasahují snad úřady v rodinách preventivně, aby děti nebyly děti ohroženy alkoholismem, narkomanií, kouřením, násilím, deviacemi a perverzemi – které v naší populaci nepochybně existují v hojné míře, nesrovnatelné s rozsahem komunity přizpůsobivých libertariánů ?

Nikoli.

Menšina libertariánů chce po státu jediné – aby je nechal na pokoji. Na rozdíl od jiných menšin, které se domáhají ochrany, dotací, subvencí, podpor i pochval a velebení. Ovšem, státem hýčkané menšiny jsou se státem provázané, na státu závislé a tedy kontrolované. Menšina, která od státu chce jen a pouze nevměšování stojí mimo.

Proti. 

 Dostane v tomto režimu šanci ?

Autor: Michal Vimmer | pátek 16.5.2014 10:41 | karma článku: 37,51 | přečteno: 8202x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

„Pan prezident se systematicky zajímá o dění v České republice. Je o všem detailně informován. Nemá rád poučování a nesnáší opravy. Když se přeřekne, jedem dál, máme hodinu. Mluvit budu já, když se mě zeptá. Jasné ?“, ladí Pojar.

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,31 | Přečteno: 1507x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

Jaký je rozdíl mezi stranami SPOLU ? Žádný. Voliče opozice opravdu nezajímají „programové rozdíly“, ale denní provoz. Systém Lži a Levárny aneb „Krmíme Otesánka, dokud mu chutná a nepukne“, je důvod sám k žulové jednotě.

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34 | Přečteno: 809x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

Redaktor se ptá Rakušana: Pane ministře, jak je to s těmi kvótami a povinnou solidaritou ? Rakušan: Nesmysl, nic takového jsme neschválili ! Vildumetzová: Rakušan lže ! Rakušan : Vildumetzová lže ! Redaktor : Děkuji. Není zač.

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96 | Přečteno: 1528x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Náš československý problém

Nevýznamných a bezvýznamných států je plné OSN. Zuří tuhý boj banánových republik o místo na slunci a přízeň mocných. Proč prohra našich favoritů v posledních slovenských volbách znamená tak těžkou ránu české politické kamarile?

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11 | Přečteno: 1045x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

Je to smutné. Zlý medvěd zase vyhrál pralesní volby a bude v tom houští kralovat, dokud neumře. Zvířátka jsou holt zvířátka, jiného medvěda ani neznají, ani netuší, co to ty volby vlastně jsou a když se řekne medvěd, ozvěna je Pu!

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03,  aktualizováno  12:09

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik